United Nation Objective Questions Quiz

 United Nation Objective Questions Quiz
Here is the set of some important objective questions on United Nations Organization for Practice
PRESIDENT
General Assembly ECOSOC The Secretariat
-> Maria Fernanda Espinosa(Present)
-> Miroslav Lajcak
-> Inga Rhonda King(2019)
-> Marie Chatardova(2018)
-> Antonoi Guterres(Present)
-> Ban Ki-Moon


United Nation Objective Questions Quiz

  1."United Nation" was drafted on which date ?
    14 Aug,1941
    26 June,1945
    24 Oct,1945
    20 Oct,1947
  Answer :  14 Aug,1941

    2.Where is the HQ of United Nation Organization ?
    Vienna
    Geneva
    San Francisco
    New York
Answer :  New York

    3.When was United Nation Charter was signed ?
    24 Oct,1945
    26 June,1945
    20 Oct,1947
    14 Aug,1941
Answer : 26 June,1945

    4. When did the "United Nation" flag was adopted?
    14 Aug,1941
    20 Oct,1947
    24 Oct,1945
    26 June,1945
Answer :  20 Oct,1947

    5. Which one of the following is not the official language of "United Nation"?
    Arabic
    Parsi
    French
    Russian
Answer :  Parsi

    6. The "Atlantic Charter" was signed at ?
    Geneva
    New York
    San Francisco
    Vienna
Answer :  San Francisco

    7. Which one of the following is not the Organs of the "United Nation Organization"?
    General Assembly
    Unicef
    ICJ
    The Secretariat
Answer : Unicef

    8.When did the "League of Nations" founded ?
    1920
    1919
    1915
    1942
Answer : 1920

    9.Which of the following is a Policymaking organ of the United Nation ?
    The Economic & Social Council
    The Security Council
    General Assembly
    Trusteeship Concil
Answer : General Assembly

    10.Which is the most Powerful decision making body of United Nation ?
    ICJ
    General Assembly
    Security Council
    Trusteeship Council
Answer :  Security Council

    11.What is the name of the constitution of "United Nation"?
    Lords of the House
    The Charter
    The Senate
    South Africa
Answer :  The Charter

    12.The "Trusteeship Council" of the UN was founded in the year - ?
    1927
    1885
    1945
    1994
Answer : 1945

    13.The membership is limited to how many member countries in Security Council ?
    5 members
    15 members
    21 members
    30 members
Answer : 15 members

    14.The Non Permanent Members of the Security Council are elected for a term of - ?
    Three Years
    Two Years
    Five Years
    Seven Members
Answer : Two Years

    15.How many member countries are permanent in the "Security Council" ?
    10 Members
    5 Members
    7 Members
    54 Members
Answer :  5 Members

    16. Which of the following is a permanent member of the "Security Council"?
    Japan
    India
    China
    Canada
Answer :  China

    17.How many members are there in ECOSOC(The Economic & Social Council) ?
    51 Members
    54 Members
    20 Members
    193 members
Answer : 54 Members

    18.How many territories which were palced under "The Trusteeship Council" have become free?
    11 Territories
    51 Territories
    44 Territories
    71 Territories
Answer :  11 Territories

    19. The President of ECOSOC of the United nation is elected for how many years ?
    Three Years
    Two Year
    One Year
    Five Years
Answer : One Year

    20.The President of the "United Nation General Assembly" is elected for how many years ?
    Three Years
    Two Years
    One Year
    Five Years
Answer : One Year

    21.Who is the present President of United Nation General Assembly-2018 ?
    Marie Chatradova
    Olof Scoog
    Miroslav Lajcak
    Maris Fernanda Espinosa
Answer : Maris Fernanda Espinosa

    22.Who is the president of ECOSOC for the term 2019 ?
    Marc Smith
    Marie Chatardova
    Inga Rhonda King
    Oh Joon
Answer :  Inga Rhonda King

    23.How many judges are there in International Court of Justice ?
    21 Judges
    18 judges
    15 Judges
    10 Judges
Answer :  15 Judges

    24.For how many years the judges of the International Court of Justice serves ?
    9 years
    18 years
    16 years
    10 years
Answer : 9 years

    25.For how many years the Secretary General head of the secretariat is elected ?
    9 years
    3 years
    10 years
    5 years
Answer :  5 years

    26.Who was the first woman president of the UN General Assembly ?
    Nikkie Haley
    Annie Besant
    Sarojini Naidu
    Vijaya Lakshmi Pandit
Answer :  Vijaya Lakshmi Pandit

    27.Who was the first United Nation Secretary-General ?
    U. Thant
    Kofi Annan
    Antonio Guterres
    Trygve Lie
Answer :  Trygve Lie

    28. What are the six official languages of United Nations ?
    Arabic, Chinese, English, French,Hindi,Spanish
    Arabic, Chinese, English, French, Russian,Spanish
    Japanese, Chinese, English, French,Russian,Spanish
    Arabic, Chinese, English, French,Parsi,Hindi
Answer :  Arabic, Chinese, English, French, Russian,Spanish

    29. Which of the following country enjoy the "VETO POWER" to caste negative vote in the security council?
    Pakistan
    India
    Japan
    USA
Answer : USA
  
    30. Who elects non-permanent members of the Security Council??
    ICJ
    Secretariat
    Security Council
    General Assembly
Answer :  General Assembly

Read More:


 Write Your Score in the Comment below

No comments

Powered by Blogger.